idős torna

Február első hetében induló idős tornára várjuk a jelentkezőket.
Elsősorban 50-65 év közöttieknek , de 65 év feletti hölgyeket, urakat is szeretettel várunk.
A torna ingyenes. Első napon egy állapotfelméréssel illetve beszélgetéssel kezdenénk, kondicíónak megfelelő csoport felosztással.
Jelentkezni a 0630/1987373-as telefonszámon lehet, vagy privátban messengeren.
Ha nem veszem fel a telefont, visszahívom később🙂😊
Ahogy korban haladunk előre, megindulnak a kedvezőtlen élettani folyamatok: az izomzat elkezd leépülni, csökken a koordinációs képesség, az ízületek mozgásterjedelme beszűkül, megjelennek a különböző mozgásszervi betegségek. Ezeket az élettani folyamatokat kiválóan lehet a mozgással lassítani, sőt, bizonyos esetekben javítani.
Az időseknél nemcsak mozgásszervi betegségek esetén javasolt a rendszeres testmozgás, hanem számos más egyéb betegség esetén is nagyon jó hatással van a szervezetre. A rendszeres mozgás csökkenti a káros, érelmeszesedést okozó koleszterineket és emeli az érvédő koleszterin szintet, javítja a szénhidrát-anyagcserét, növeli a sejtek inzulin iránti érzékenységét, ezáltal segít megelőzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, illetve ha már cukorbetegségben szenved az illető, akkor segít a vércukor szintet normalizálni. A mozgás javítja a tüdő kapacitást is, és még a magas vérnyomást is képes csökkenteni.
– A mozgás nemcsak fizikailag van nagyon jó hatással az idős korosztályra, hanem mentálisan is tréningezi őket. Segít, hogy az idős ember ne érezze céltalannak az életét, emellett eljárjon közösségbe, ha a csoportos formáját választja az edzéseknek, ami szintén növeli az önbecsülését és önbizalmát.